divendres, 30 de gener del 2015

CANET DE MAR MODERNISTA-150125


Canet de Mar respira modernisme pels quatre costats...

A la mateixa riera de Sant Domènec, al bell mig del poble, hi podem veure uns notables edificis de 
Lluís Domènech i Montaner i també visitar la Casa Museu de l'arquitecte, una veritable delícia...

Un extraordinari audiovisual ens condueix de manera molt didàctica i entenedora el ric univers del Modernisme. 
Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, situada a la part alta de la riera de Sant Domènec i no lluny de l'estació de tren. La casa forma el xamfrà de les rieres Gavarra i Buscarons i és la seu de l'Oficina de Turisme. Domènech i Montaner la va construir entre 1918 i 1920, fent-se ajudar pel seu fill Pere. 

Domènech Roura i el seu gendre, Francesc Guàrdia. En ella hi residia i, a la contigua masia Rocosa, hi tenia el seu estudi i taller. Aquí, Domènech i Montaner hi va dibuixar obres emblemàtiques de l’arquitectura catalana i mundial, com el magnífic Palau de la Música.

A la mateixa riera Sant Domènec s’alça la imponent Casa Roura, un encàrrec dels cunyats de l’arquitecte. La restauració de l’edifici es va fer important rajola de França per recuperar la coberta cònica de rajoles vidriades que corona l’espectacular torre rodona de la banda sud. També hi destaquen les gàrgoles de la cornisa de la torre mirador. 

Al costat de la Casa Roura i fent xamfrà amb el carrer Ample, hi trobem l’Ateneu Canetenc. Aquest edifici restaurat entre els anys 1991 i 1999, és ara la casa dels llibres, la Biblioteca Municipal. Hi destaquen la rosassa central amb vitralls de colors, la gran balconada que ressegueix tot l’edifici i la forja de les seves baranes. 

De EL PUNT AVUIPER TORNAR AL MENÚ PRINCIPAL:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada